Címke: Indonézia

Rendezés
Magazin | 2017.Október 25.

Különleges molyt kaptak lencsevégre Indiában

Horrorfilmekbe illő külsővel rendelkezik az apró rovar.

Vírusszerűen terjedt az interneten annak a molynak a képe és videója, amit egy indiai férfi posztolt ki facebookra. Bejegyzése rövid idő alatt 40.000 kommentet kapott és 200.000-szer osztották meg. Sokan nem akartak hinni a szemüknek, hogy a kis állatka valóban létezik.

Tovább
Kígyók | 2017.Október 21.

Szivárványos földikígyó

Szorítással ölő színpompás apróság.

A szivárványos földikígyó (lat.: Xenopeltis unicolor) nem mérges kígyó, a földikígyófélék családjába tartozik, megtalálható Délkelet-Ázsiában és Indonézia néhány régiójában. Ez egy primitív kígyó, amely az irizáló pikkelyeiről és a gyorsaságáról ismert. Tojással szaporodik, melyekből átlagosan tízet rak le. Jelenleg nincs regisztrált alfaja.

Tovább
Magazin | 2017.Október 09.

Az indonéziai biztonsági őrség egy igen nagy kockás pitonnal került összetűzésbe

Gigantikus kockás pitont találtak Szumátrában.

A pálma olaj ültetvények őrszolgálata Szumátrában (Indonézia) egy hatalmas kockás pitonnal került összetűzésbe (Python reticulatus) szeptember végén

Tovább
Magazin | 2017.Június 27.

Új farkaskígyó fajt fedeztek fel Indonéziában

A kutatók új farkaskígyó fajra bukkantak Takengonban, Szumátra északnyugati partján, az indonéziai Aceh tartomány tartományban.

A kígyó neve: Lycodon sidiki, ez egy nem mérges faj, a siklófélék családjába tartozik, a mintázata hasonlít a térség mérges sávozott kraitjaira. Irvan Sidik, indonéz herpetológustól kapta a nevét. Indonézia olyan tartományából szármatik, ahol nagyon jelentős az erdőirtás.

Tovább