Címke: Észak-Amerika

Rendezés
Magazin | 2019.November 20.

A telepes agámák átköltöztek Afrikából Floridába

Floridában a telepes agámákat nevezik még afrikai szivárványgyíknak, a városokban lehet látni őket sziklákon, falakon, járdákon, tetőkön és fákon.

Ezt a Floridában nem őshonos gyíkot először 1976-ban látták ott. A helyi hatóságok szerint az elterjedési területe azóta egyre nő. Ezek a gyíkok a nyugat-afrikai és a kelet-afrikai alfajokból származnak.

Tovább
Magazin | 2019.November 17.

Zombi gyík

Hihetetlen túlélő képességgel rendelkeznek a hüllők!

De mi a helyzet a hüllőkkel? Véleményem szerint, ha túl tudná élni a seb veszteségéből adódó vízveszteséget, akkor valószínűleg felépülhet, és túlélhet egy ilyen súlyos sérülést. Miért? Mivel a hüllőknek elképesztő immunrendszere van, amit csak most kezdünk megérteni.

Tovább
Magazin | 2019.Július 14.

Amiért nem szabad egzotikus háziállatokat szabadon ereszteni

Az egzotikus állatok szabadon engedése kegyetlen és veszélyes - a kisállat és az őshonos állatok számára egyaránt.

 

Az emberek gyakran vásárolnak egzotikus háziállatokat anélkül, hogy megértenék, mit vesznek maguknak. A tejuk, pitonok, papagájok, cukormókusok és sok más egzotikus állat 20 év feletti kort élhet meg, közel kétszer annyit, mint egy átlagos kutya. 

 

Tovább
Magazin | 2019.Július 13.

A floridaiak szabadon megölhetik a zöld leguánokat

Leguán invázió Floridában.

 

 A zöld leguánok (Iguana iguana) elbűvölő teremtmények. Egy tüskesor van a hátukon, másfél méteresre nőnek.  A testhőmérséklet szabályozása érdekében beépített ventilátorral rendelkeznek, amit toroklebenynek hívnak. Képesek úszni édes vagy sós vízben is, és megélnek a szárazföldön. Remek ízlésük van, megeszik a hajtásokat, leveleket, gyümölcsöket és a  virágokat is, mint a jázmin, az orchidea, a rózsa.

Tovább
Magazin | 2019.Május 02.

Ide vezet a kellő ismeretek hiánya

A képek meglehetősen hátborzongatóak. De ezt is látni kell…

Sokan szeretnének teknőst tartani, de ez sokkal több annál, mint felvenni egy teknőst az utcán és betenni egy dobozba. Csak azért, hogy Ön vagy a gyerekek hetente néhányszor megnézhessék. Íme, egy elrettentő példa…

Tovább
Magazin | 2019.Február 11.

Teknősöket találtak Voodoo Babákhoz láncolva a Miami Beachen

A Pelican Harbor Seabird Station munkatársai elmondása szerint a két teknős kétségbeesetten úszott az óceánban, november végén.

A két teknős közül az egyik, akiket voodoo babákhoz láncolva találtak a Miami Beachen novemberben, visszatérhetett a természetbe.

Tovább
Kígyók | 2018.Október 23.

Disznóorrú sikló

A varangyok réme.

A disznóorrú sikló (lat.: Heterodon nasicus, eng.: western hognose snake) a nem mérges marású kígyófajok közé tartozik, a Colubridae  család tagja. A faj Észak-Amerikában őshonos.

Tovább
Magazin | 2018.Július 29.

Teknős kereső kutyák

Hogyan segítenek a dél-karolinai madarászó kutyák megszámolni a michigani teknősöket?

A természetben vadon élő állományt “leltározni” nem olyan egyszerű dolog, mint a raktárban a polcon sorakozó dobozokat.

Tovább
Magazin | 2018.Január 21.

Megpróbáltak megölni egy idős teknőst

Nem adta fel, addig ment, míg segítséget nem talált.

Ez a teknős idősebb, mint a legtöbb, de nagy valószínűséggel több, mint 70 éves. Azonban hosszú élete alatt még nem tapasztalt ekkora emberi kegyetlenséget…

Tovább
Magazin | 2018.Január 20.

Nyílpuskával meglőtt leguánt mentettek Floridában

Az állatot többször meglőtték és sürgősségi beavatkozásra volt szüksége.

Egy zöld leguán (Iguana iguana) került a fort lauderdale-i South Florida Wildlife Center-be súlyos sérülésekkel, miután több alkalommal rálőttek egy nyílpuskával. A leguán egy kifejlett hím, a Godzilla nevet kapta, 180 cm hosszú és 4.5 kg. Öt nyíl találta el a testét, melyek közül egy a hasába fúródott és ennek következtében súlyos sérüléseket okozott.

Tovább
17 találat