Címke: mentés

Rendezés
Magazin | 2019.November 22.

A páncélját vesztett teknős új 3D-s páncélt kapott

Ő volt az első teknős a világon, aki 3D nyomtatott páncélt kapott.

Ha olyan állatokról beszélünk, akiket veszélyeztetnek az erdőtüzek, nem feltétlenül a teknősök jutnak eszünkbe először. Ám nyilvánvaló áldozatai a Brazil erdőtüzeknek. Az egyik teknős, aki megsérült a bozóttűzben, kétségtelenül orvosi ellátásra szorult. Freddy súlyosan megégett, és a páncélja teljesen elpusztult a tűzben.

Tovább
Magazin | 2019.November 17.

Zombi gyík

Hihetetlen túlélő képességgel rendelkeznek a hüllők!

De mi a helyzet a hüllőkkel? Véleményem szerint, ha túl tudná élni a seb veszteségéből adódó vízveszteséget, akkor valószínűleg felépülhet, és túlélhet egy ilyen súlyos sérülést. Miért? Mivel a hüllőknek elképesztő immunrendszere van, amit csak most kezdünk megérteni.

Tovább
Magazin | 2019.Május 02.

Ide vezet a kellő ismeretek hiánya

A képek meglehetősen hátborzongatóak. De ezt is látni kell…

Sokan szeretnének teknőst tartani, de ez sokkal több annál, mint felvenni egy teknőst az utcán és betenni egy dobozba. Csak azért, hogy Ön vagy a gyerekek hetente néhányszor megnézhessék. Íme, egy elrettentő példa…

Tovább
Magazin | 2019.Április 26.

Béka-átjáró

Békáknak építettek átjárókat és terelőfalakat a Bükkben és a Mátrában.

Évente több ezer békát gázolnak el az utakon a Bükkben és a Mátrában. A kétéltűek a vermelő helyük és a peterakó helyük között vonulnak, és akkor keresztezik a járművek útját. Így nem nyílik lehetőségük a szaporodásra, ami a tömeges gázolás miatt állományuk gyorsan csökken, majd összeomlása egy idő után elkerülhetetlenné válik.

Tovább
Magazin | 2019.Február 11.

Teknősöket találtak Voodoo Babákhoz láncolva a Miami Beachen

A Pelican Harbor Seabird Station munkatársai elmondása szerint a két teknős kétségbeesetten úszott az óceánban, november végén.

A két teknős közül az egyik, akiket voodoo babákhoz láncolva találtak a Miami Beachen novemberben, visszatérhetett a természetbe.

Tovább
Magazin | 2019.Február 06.

Tanzánia végül oltalom alá veszi „világszerte egyedülálló” veszélyeztetett esőerdeit

Tanzánia kormánya bejelentette, hogy megóvja a trópusi erdőket.

Tanzánia kormánya bejelentette, hogy megóvja a trópusi erdőket, melyekben régóta elismert a nagy biodiverzitás értéke és számos veszélyeztetett főemlősnek és növénynek ad otthont.

Tovább
Magazin | 2019.Január 25.

Sokkoló jelentés a hatalmas, illegális teknős kereskedelmi hálózatról

Több mint ezer indiai csillagteknős került lefoglalásra egy szúrópróba szerű ellenőrzés során.

Kuala Lumpurban, egy elegáns szállodai szobában egy 35 éves, sötét kigombolt inget viselő férfi csak mosolygott. Két bőröndjét 55 élő teknőssel tömte ki, és abban reménykedett, hogy el tudja adni őket.

Tovább
Magazin | 2019.Január 22.

Tilos a tűzijáték használata a Galápagos-szigeteken, a vadon élő állatok védelmében

A Galápagos-szigetek hatósága betiltotta a tűzijátékok eladását és használatát a szigetvilágban, hogy megvédjék az egyedülálló állatvilágot.

A természetvédők szerint a pirotechnikai hatások után a főbb problémák a tachycardia és más szívbetegségek, stressz, szorongás, viselkedésük megváltoztatása és a faj túlélésének veszélyeztetése.

Tovább
Magazin | 2019.Január 18.

Több, mint 1400 Varacskosfejű leguánt telepítettek vissza a Santiago-szigetre

A legutolsó időpont, mikor élő példányokat figyeltek meg a Santiago-szigeten 1835-ben volt, Charles Darwin látogatása során. Az évek alatt a populációt elpusztították a betelepített fajok, mint például a vaddisznók.

A Galapagos Nemzeti Park Igazgatósága (GNPD) nemrégiben 1436 varacskosfejű leguánt (Conolophus subcristatus) telepített át az Észak-Seymour-szigetről Santiago-szigetére, részben a sziget folyamatos ökológiai helyreállításának megkönnyítésére. A kutatások jelzik, hogy az első varacskosfejű leguánok közel 200 éve élnek a szigeten.

Tovább
Magazin | 2018.Június 16.

Sztyeppi varánuszt találtak Óbudán

Több járókelő is belebotlott az elkóborolt vagy kidobott állatba.

Egy óbudai autóalkatrész szaküzlet előtt több járókelő is találkozott az állattal, amit leguánnak vagy agámának gondoltak. Később kiderült, hogy egy 60 cm-es sztyeppi vagy szavanna varánuszról (Varanus exanthematicus) van szó.

 

Tovább
17 találat