Címke: vedlés

Rendezés
Gondozás | 2021.Október 19.

A Királypiton gondozása / 5. – EGÉSZSÉGÜGY, BETEGSÉGEK

Összegyűjtöttük a leggyakoribb betegségeket és azok jeleit, de itt esik szó egyéb egészségügyi kérdésről is, mint pl. a vedlés.

A vadonban egy beteg vagy legyengült kígyó a ragadozók célpontjává válik, ezért a kígyókon nehéz felismerni a betegségek jeleit. Fogságban ez azt jelenti, hogy minden hüllőtartónak résen kell lennie ahhoz, hogy észrevegye a betegségre utaló változásokat.

Tovább
Gondozás | 2020.Október 07.

A Zöld leguán gondozása / 4. – EGÉSZSÉGÜGY

Egészségük megőrzéséshez ez is hozzátartozik!

Ha egészségük megőrzésének alap lépéseit betartjuk és a cikkben felsorolásra kerülő dolgokra is odafigyelünk, zöld leguánunk hosszú és boldog életet élhet meg velünk.

Tovább
Gondozás | 2019.Június 02.

Az Új-Kaledóniai vitorlásgekkó gondozása / 4. – EGÉSZSÉGÜGY, BETEGSÉGEK

Minden, amit tudni kell a vitorlásgekkókról. (4. rész)

Mi történik, ha rosszul lesznek vagy megbetegszenek, és abbahagyják az evést, inaktívvá válnak.  Ez teljesen ellentétes reakció, mint az embereknél, ha egy ember stresszes lesz, márpedig a legtöbb embert ez érinti, afelé hajlik, hogy többet fog enni a megszokottnál. Azonban, amikor egy gekkó lesz stresszes, általában addig nem esznek, amíg el nem pusztulnak az élelem vagy a tápanyagok hiányától.

Tovább
Gondozás | 2018.Október 08.

A Hispaniolai Orrszarvú Leguán tartása

Megfelelő tartási körülmények között igen szép kort érhetnek el.

A hispaniolai orrszarvú leguán egyike a világ legnagyszerűbb leguán fajának. A méretük és megnyerő megjelenésük nagyon vonzóvá teszi őket. Nevüket az orruk felett elhelyezkedő, három szarv szerű kinövésről kapták. A hímek nagyobbak, mint a nőstények és nagyobb szarvat viselnek. A hímek rendkívül territoriálisak.

Tovább
Gondozás | 2018.Szeptember 29.

A Török Gekkó bemutatása és tartása

Egyre gyakrabban érkeznek hazánkba különféle szállítmányokkal és csomagokkal ezek az apró gekkók.

A török gekkó (lat.: Hemidactylus turcicus, eng.: Mediterranean house gecko, Turkish gecko) a hüllők (Reptilia) osztályába a gyíkok (Sauria) alrendjébe és a gekkófélék (Gekkonidae) családjába tartozó faj. Gyakran összetévesztik az ázsiai házigekkóval (Hemidactylus frenatus). Latin nevének jelentése „hold gyík”, mert éjszakánként bukkan fel.

Tovább
Gondozás | 2017.Október 20.

A leopárd gekkó gondozása / 7. – EGÉSZSÉGÜGY, BETEGSÉGEK

Tartási ismeretek a leopárd gekkóról. (7. rész)

Mint minden más hüllőnek vagy állatnak a bolygón, van egy hibernációs ciklusuk, amelyet a leopárd gekkók szeretnek minden egyes évben követni. Ez egy nagyon természetes és évente ismétlődő folyamat.

Tovább
Gondozás | 2017.Október 13.

A szakállas agáma gondozása / 5. - EGÉSZSÉGÜGY, BETEGSÉGEK

Tudnivalók az egyik legnépszerűbb terráriumi hüllőről. (5. rész)

Ismerd meg, hogyan lehet megállapítani, hogy egy szaki egészséges és hogyan ismerhetők fel a betegség jelei vagy a már kialakult betegség.

Tovább