Közel 300 krokodilt öltek meg

2018.Augusztus 11. 17:45 | Szerző: LM

292 védett krokodilt öltek meg bosszúból Nyugat-Pápuában (Indonézia). Ez a környező lakosok spontán akciója volt, akik betörtek egy krokodil farmra és megölték az ottani állatokat. A farm dolgozói megpróbálták megállítani őket, de már késő volt.

 

Néhány nappal ezelőtt egy helyi meghalt egy  krokodiltámadásban. Egy férfi (48) a krokodilokat tenyésztő farmra mászott be és vágott füvet a szarvasmarhái számára, amikor az egyik tóba esett. Amikor megtalálták, már semmit nem lehetett tenni. Hogy megbosszulják a férfi halálát, a helyiek macsétákkal, késekkel és botokkal felfegyverezve mentek a farmra, hogy megöljék a védett állatokat.

 

“Azt gondolom, amit tettünk helyes, mert ezeket az állatokat nem lehetne ezen a helyen tartani, ahol közel vannak az emberekhez. Jobb, ha az ilyen fajta állatok távol vannak az emberektől, például a közeli erdőkben, ez biztonságosabb az embereknek, a haszonállat tartóknak és a farmoknak is.” - mondta egy helybéli lakos.

 

A hatóságok megkezdték az intézkedéseket, hogy a farm rendelkezzen minden olyan dokumentummal, ami az állatok védelmét szolgálja, de sajnos ez sem védheti meg őket a tömegmészárlástól.

A farm 2013 óta rendelkezik engedéllyel, hogy Bordás krokodilt (Crocodylus porosus) és Új-guineai krokodilt (Crocodylus novaeguineae) tenyésszen.

 

 

 

 

Forrás: playground

Videó: youtube

Kép: google